Sigara yasağı
19 Mayıs 2008 günü itibarı ile sigara yasağı genişletilerek yürürlüğe girdi.
Bu itibarla sigara yasağını takip etmek bütün vatandaşların görevidir.
Çünkü raflarda birçok yasaklar var hiçbiri uygulama alanı bulamadan fiili olarak tedavülden kalkmış durumdadır.
Temennimiz genişletilen sigara yasağı böyle olmaz.
Sağlığımızı tehlikeye atan, cebimizi zarara sokan, toplumu rahatsız eden lanetlik sigarayı ortadan kaldırmak için bireyler olarak elimizden geleni yapmak zorundayız.
Sigaranın, içinde bulunan nikotin alkolünün verdiği sarhoşluk nedeniyle dinen haram sayılması için yeterli sebeptir.
Diğer içkilerden hiçbir farkının olmadığı bu sebeple ortaya çıkmaktadır.
Açıkça ifade edecek olursak rakı içmekle sigara içmek arasında hiçbir fark yoktur.
Polis, jandarma ve kurumlarda belirlenecek görevlilere ceza kesme yetkisi verildiğinden özellikle sigara içmeyen ve sigaranın zararlarını bilenler tercih edilmelidir.
Vatandaşın ihbarı da bu hususta dikkate alınarak değerlendirilmelidir.
Havayı zehirlemeyi hiç kimse kendinde bir özgürlük olarak görmemeli ve toplumu rahatsız edici sigara içme eyleminde bulunmamalıdır.
Sigarayı bırakma kampanyaları daha çok çocuklar ve genç yaştaki insanlar üzerinde yoğunlaşmalı, özenti duymadan sigara alışkanlığından korunmalıdır.
Toplumda uzmanından cahiline, öğretmeninden öğrencisine, kadınından çocuğuna kadar bütün kesimler sigaranın zararlarını bile bile niçin içerler anlaşılır gibi değil.
Herhalde emekçi tütün ekicilerini düşündüklerinden kendi canlarına kıyarlar.
İnsanlık kültüründe kokulu bitkileri yiyenler cemiyetimize uğramasın anlayışı varken sigara içenler hangi anlayışla toplumun içine girer ve cemiyetimizde dolaşırlar?
Bu yasak mutlaka uygulanmalı ve herkes bu kurala gereken katkıyı sağlamalı.
Bana ne, el alem ne yaparsa yapsın. dememeli sigara içmeyenler sigara içenlere; Ya beni bırak, ya sigaranı
deyip net tavır koymalı.
İlgili kanunun yürürlüğe girmesiyle kamu hizmet binalarının, koridorları dâhil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı binaların kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.
Taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere, kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu toplu taşıma araçlarına da sigara içme yasağı getiriliyor.
Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dâhil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek.
Lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde de tütün ürünlerinin tüketimi yasak olacak.
Ancak, yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirlerarası ve uluslararası güzergâhlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara da 18 yaşını doldurmamış kişiler giremeyecektir.
Kanuna imza atan ellere teşekkür eder saygılar sunarım
YAZIYA YORUM KAT
bi bu kalmıştı yasaklanmayan. bu da yasaklandı ülkenin bütün sorunları çözülmüş oldu dimi. Allah a şükür milletimizin başka hiçbir sorunu kalmadı. ya elin adamı mars a gidiyo artık biz hala nerdeyiz. yok sigaraydı, yok başörtüsüydü. ırakın artık bu işleri isteyen içer istemeyen içmez, isteyen takar istemeyen takmaz. Başımızda böyle bir hükümet varken elalem gider ay a biz hala sigaranın yasaklanmasını konuşur dururuz. saygılarımla...
Yanıtla (0) (0)ya arkadaşım kala kala bir sigaramız kaldı bırakında onu bari rahat içelim.zaten bu pahalılıkta yakında onuda alamaz hale geliriz. ozaman biz zaten kendimize yasaklarız.
Yanıtla (0) (0)kardeşim merak etmeyin yakında vatandaş bırak sigara almayı ekmek alamayacak duruma düşecek memleket batıyor onunla ilgilenin madem içmek yasak devlet üretmesim satmasın bu nasıl kanun devlet satıyor ondan sonra içmeyi yasaklıyor şahsen * ha bir de sigara kalmıştı dine bulaşmayan sigarada karışmış oldu.memleketi soyanlara el atın bence
Yanıtla (0) (0)milletin kanayan yarası sıgara.hocam iyi bir konuya temas etti. içmek hava cıva başka birşey degil.zararı 1 e 10 yararı 1e -10 yani sıfır. millete verdiği zarar müthiş. neden içilir bilmem. vay efendim sitres atıyorum,beni rahatlatıyor,malbora olursa havası var gibi enteresan düşünceler var. fakat zararlarına kimse aldırmıyor. neden ve niçin ??????
Yanıtla (0) (0)GEÇ DAHİ KALINMIŞ BİR KARARDIR UMARIM BAŞARIYA ULAŞILIR BİR TİRYAKİ OLARAK HÜKÜMETİ KUTLUYORUM. ANCAK HAZIRLIKSIZ VE EKSİK BİR KARAR UYGULAMA NASIL NEYE GÖRE OLUR BİMİYORUM.AMA TAKSİCİLERİN ARABALARINI DURDURUP AŞAGIYA İNEREK SİĞARA MOLASI VERDİKLERİNE ŞAHİDİM TABİ TRAFİK FELÇ OLUYOR AMA YASAĞA 62 BİN YTL İLE BOYUN EĞMEK TE VAR!!HER ŞEKİLDE DOĞRU BİR ADIM BİRDE SİGARAYI BIRAKTIRMA YÖNTEMLERİ 'AKAPUNTUR'GİBİ HASTAHANELERDE ÜCRETSİZ OLSA (ÇOK PAHALI DA)SEVGİYLE KALIN.
Yanıtla (0) (0)