Sümela'da ayin için Atina'ya cami!
Trabzon Sümelada her yıl 15 Ağustos tarihinde ve yılda 1 gün ayine izin verilmesine karşılık Atinada cami vizesi alındı!
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, sivil toplum örgütlerine düzenlediği ziyaret çerçevesinde TSİAD’da konuştu.
Hacısalihoğlu, Sümela’da her yıl 15 Ağustos tarihinde ve yılda 1 gün ayine izin verilmesine karşılık Atina’da cami vizesi alındığını kaydetti.
Sümela, Trabzon turizmine daha çok katkı sağlayacak
TTSO ve işadamları olarak kendilerine de görev düştüğünü belirten Hacısalihoğlu, “Elimizi taşın altına koymalıyız. Amacımız şehrimizin turizm şehri olması ve geleceğe dönük huzurlu bir kent oluşmasıdır” dedi.
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, sivil toplum örgütlerine düzenlediği ziyaret çerçevesinde TSİAD’da konuştu. Hacısalihoğlu, Sümela’da her yıl 15 Ağustos tarihinde ve yılda 1 gün ayine izin verilmesine karşılık Atina’da cami vizesi alındığını kaydetti. TTSO ve işadamları olarak kendilerine de görev düştüğünü belirten Hacısalihoğlu, "Elimizi taşın altına koymalıyız. Amacımız şehrimizin turizm şehri olması ve geleceğe dönük huzurlu bir kent oluşmasıdır" dedi.
Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’daki turizm hareketlenmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Hükümetimizin almış olduğu bir kararla Atina’da bir caminin yapılmasına karşılık Trabzon’daki Sumela Manastırı’nın ibadete açılması konusunda görüşmeler oldu. Bu konuda işadamları olarak bizlere de görevler düştüğünü biliyoruz. Siyasi boyutuna girmeden bizleri ilgilendiren tarafında kalmamak kaydıyla neler yapılacağı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız şehrimizin üretim açısından geleceğe dönük huzurlu bir şehir olması konusunda işadamları dernekleri olarak bizlerin de bu konunun içinde olmasıdır. En büyük arzumuz şu anda öne çıkarmış olduğumuz, ‘Trabzon bir turizm şehridir’ konusunda geri kalmışlığını ileri seviyeye götürmek için yapılması gerekenleri yapmaktır. Huzursuzlukların geride kalması dileği ile önümüzdeki yıllarda şehrimizi turizm açısından çok canlı bir hale gelmesi için çalışmalıyız. Bu bizi sadece ülkede değil uluslar arası arenada da piyasaya tanıtacak bir reklam aracı olacaktır. Bu hep birlikte çalışmalarımızla olacaktır. Zaman içinde turizmi ön plana çıkarmak suretiyle şehrin ekonomik yönden canlanmasına katkıda bulunmamız gerekecektir. Turizm Master Planı’ndan sonra TTSO’nun Turizm çalıştayı olmuştur. Bu çalıştay ile TTSO olarak yapılması gerekenlerin tüm notları alınmış ve çalışmaların devamı konusunda da önümüzdeki günlerde uygulamalar başlayacaktır. Sizlerin de desteği ve halkın desteği şehrimizi ileri bir noktaya getirmeye çalışacağız" diye konuştu.
TSİAD başkanı Zeyyat Kafkas, Sümela Manastırı’nın ibadete açılması konusunda görüşlerini dile getirdi. Kafkas, "Bizim SİAD olarak bu konuda siyasi bir duruşumuz olamaz, olaya sadece ticari olarak bakmaktayız’ dedi. b Kafkas, Trabzon’da turizmin gelişmesinin şehir için artı bir değer olduğunu belirterek, "Olimpiyat oyunları 7-8 gün yapılıp bitecek. Ancak kalıcı tesislerin Trabzon’un daha da tanıtımı ve ülke ekonomisine katkıya dönüşmesi için turizmi destekleyen olayları desteklemek hepimizin görevi olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda sizlerle aynı fikirdeyiz ve aynı yol haritasında yürümekten SİAD olarak yürümekten memnuniyet duyarız’ dedi.
YUNANİSTAN’DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Öte yandan, Yunan hükümeti Atina'da cami inşası için harekete geçti. Hükümet sözcüsü Yorgos Petalotis, 2006 yılında çıkarılan ve Atina'da cami inşasını öngören yasanın derhal uygulanacağını açıkladı.
Yunan başkentinde Votanikos semtinde Yunan deniz kuvvetlerine ait arazide inşa edilecek caminin 500 kişi kapasiteli olacağını söyleyen Petalotis, bu amaçla başbakan yardımcısı Teodoros Pangalos başkanlığında 7 kişilik bir heyet oluşturulduğunu belirtti. Atina'da cami inşası için gerekli paranın Yunan devleti tarafından karşılanacağını, yabancı devlet ya da özel kuruluşlarının muhtemel yardımlarının ise kabul edilmeyeceğini ekledi. Avrupa'da camii olamayan tek başkent konumundaki Atina'da onbinlerce Müslüman ibadetlerini evlerde veya salonlarda yerine getirebiliyor. Bazen kilisenin tepkisi, bazen de hükümetlerin karar vermekte çekinmeleri cami inşası konusunu yıllardır askıda tutuyordu.
HABERE YORUM KAT