1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Tartışılan film 'Kelebek' Video
Tartışılan film 'Kelebek' Video

Tartışılan film 'Kelebek' Video

11 Eylül olaylarına Mevlevi bakış açısıyla çözüm sunmaya çalışan Kelebek filmi gündeme bomba gibi düştü.

A+A-

2 milyon dolarlık bütçesi, görsel zenginliği, Hollywood'un dev prodüksiyonlu filmlerinde boy gösteren oyuncusu Ghassan Massoud ve müzikleriyle dikkat çeken filmin en çarpıcı yanıysa senaryosu.

Türk sineması ilk kez Kelebek'le tüm dünyayı sarsan uluslararası bir olayı (11 Eylül hadisesi) ustaca beyazperdeye yansıtırken tartışmaları da beraberinde getirdi.



Kelebek gösterime gireli 5 gün olmasına rağmen daha şimdiden sinema ve köşe yazarlarını ikiye böldü. Film, kimi yazarlara göre dünya gerçekliğine yaklaşımı tek yönlü, verdiği mesajlarla propagandavari duruyor. Kimi yazarlara göreyse 11 Eylül hakkında söylenmesi gerekeni en net biçimde söyleyen, kitabın tam ortasından konuşan, oldukça cesur bir film olarak görülüyor.



Film “dünyanın kaderini değiştirmek için illa terörist mi olmak gerekiyor?” diyerek, El-Kaide örgütünü işaret edip, 'teröristten Müslüman olmaz, çünkü Müslüman'dan terörist olmaz' fikri üzerine kurulu. Yönetmen Cihan Taşkın'ın ilk filmi olma özelliğine de sahip olan Kelebek, daha çok tartışılacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız