1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Tekin'i İstifa Ettirecek Belge
Tekin'i İstifa Ettirecek Belge

Tekin'i İstifa Ettirecek Belge

CHP'li Tekin ile AK Parti'li Aziz Babuşçu 'belge bul istifa edeyim' tartışmasını sürdürüyor. İşte istifa ettirecek belge ve gelen cevap...

A+A-

Babuşçu şunları söyledi:

Sayın Baykal gidince, İl Başkanı Gürsel Tekin ortaya çıktı. Bu ülkenin Başbakan’ına ağır ifadeler kullandı. Bu denli seviyesi düşük olan biriyle televizyonlarda tartışmam mümkün değildir. Ama meydan okumasına da fırsat vermem, kabul etmem.

Bugün belgelerle konuşmak için bu basın toplantısını düzenledim. Benim Başbakan’ım, daha sel felaketinin yaraları sarılırken, bakanlarını toplamıştır. Benim belediye başkanım bu önlemlerin nasıl hayata geçirileceğinin toplantılarını yaptı.

ERKEK GİBİ SÖZÜNÜZÜ TUTUN

Baykal ve Tekin de televizyon televizyon dolaşıp çamur atıyordu sadece. Bu kez ben herkesi erkek gibi sözünü tutmaya davet edeceğim.

Sayın Tekin demişti ki; 'Boğluca deresindeki imarın iptali için mahkemeye başvuranların CHP’li olduğunu ispatlayın istifa edeyim.'

Öncelikle bu Silivri’deki Boğluca deresi 1997 – 2007 ve 2009’da taşkınların yaşandığı bir dere.

İSKİ Genel Müdürlüğü, bilimsel araştırmaları da yapmak suretiyle, Boğluca deresinin kesiti yetersiz olan 500 metrelik kısmını kamulaştırma yaparak planlarda tadilat isteyen görüşünü ifade etti.

CHP'LİLER İPTALİNİ İSTEDİ

Plana karşı Silivri İlçe Başkanlığı, planın iptali için çalışmaları bizzat yönlendirerek Silivri’de kamuoyu oluşturmaya başladı. CHP Silivri İlçe Başkanı, ayrıca CHP Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki CHP’li Grup Başkanvekilini ziyaret ederek iptal için destek istedi.

Bu olgunlaştırılan süreçte halen CHP İl Genel Meclis üyesi olan Bahattin Kıroğlu ve Şerif Sözen, diğer davacılarla beraber davayı açarlar.

Gerekçede de çok komik şeyler söylerler. 'Tarih boyunca bir kez dahi taşmadığı halde bu derenin kesitinin büyütülmesine neden gerek var' diyorlar.

Bu derenin hiçbir zaman yeterli su taşımadığı gerekçesini ortaya koyuyorlar.

Yine Silivri’mizde Tuzla Deresi 2007’de felaketin yaşandığı dere. Oraya o zaman İBB dere yatağını genişleterek, Boğluca için ön gördüğü çözümü Tuzla’da gerçekleştirdiği için 2009'da Tuzla’da bir taşkın yaşanmadı.

Eğer bu dava süreci olmasaydı, Boğluca’da da aynı işlem yapılsaydı. Bugünkü taşkın yaşanmayacaktı.

CHP İlçe Teşkilatı'nın öncülük ettiği, iki il genel meclis üyesinin dava konusu yaptığı ve mahkemenin bilirkişiye havale ettiği bu dosyayla ilgili birkaç husus söylemek istiyorum.

Babuşçu, Baykal'a şu uyarıyı yaptı

Babuşçu, CHP lideri Baykal'a da kendisini televizyonda bir kez daha izlemeyi tavsiye etti. TIR garajında verdiği görüntünün anamuhalefet liderine yakışmadığını ifade eden Babuşçu, CHP liderini cenazenin olduğu yerde siyaset yapmakla suçladı.

Babuşçu, konuşmasını şöyle sürdürdü: Basın Ekspres Yolu ve İkitelli TIR garajında ilk ruhsatlamayı yapanlar 4 tane CHP'li belediye bir tane de DSP'li belediyedir. İşte o ruhsatların belgesi.

OSKA TIR garajı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiş bir belge yoktur. Sayın Baykal, sakın bir daha belgesiz konuşmayın. Cenaze evinde siyaset yapmayın.

En büyük acıyı ben yaşadım. Can dostumu kaybettim. Ama artık iftiralar dayanılmaz noktalara geldi. Affınıza sığınarak bu basın tıoplantısını düzenlemek zorunda olduğumu söylemek istiyorum.

Burada ilk ruhsat tarihinden sonra da TIR garajlarının bölgede çalışmaya devam etmesi hatalı bir uygulamadır.

Dere yataklarındaki yapıların yıkılması gerekir. Bugün bunu Sayın Bakan da ifade etti. Başbakanımızın da bu yönde beyanları oldu.





CHP'li Tekin'den Jet Yanıt 

Tekin şunları söyledi:

Namuslu bir bürokratın feryadı var. Bakın İstanbul’un derelerini toprak dökümleriyle yaptılar. Bütün bölgeleri havadan izliyorum diyen bir ismi görevden aldılar.

Yaklaşık 40 kişi ölmüş hiçbir şey yapmıyorlar. Dönüp CHP İstanbul İl Başkanı gereğini yapsın diyorlar.

Ne belgesini açıkladı. Belge benim elimde. O dönemde belediye geçici ruhsat vermiş. Kaldı ki bu belediye ruhsat vermişse Büyükşehir onayı olmadan verme şansı yok. Vermişse de cezasını ödesin.

Siz 16 yıldır İstanbul’u yöneteceksiniz, sonra da şu şöyle oldu da bu böyle oldu da.. Acınacak bir durum.. İftira diyorlar, ne iftira?

Bir kamuoyu görevi yapmayacak mıyız? Suskun mu duracağız? Ayın 7’si 8’si CHP’de ses yok.. Basın mensubu arkadaşımıza “Bugün acı günümüzdür” deyip yanıt vermiyorum. Ayın 9’unda ortada belediye başkanı yok açıklama yapıyoruz. Sonra belediye başkanı çıkıp konuşuyor ilk sözü CHP..

Yazıklar olsun biz de saatlerce dinledik acaba ne belgesi açıklayacak diye. Sayın Başkan’ı ve bizi izleyenlere birkaç şey söylemek istiyorum.

1- Namuslu bir bürokrat belgeleri Bakan’a kadar sunmuş.
2- İSKİ Genel Müdürü diyor ki ben 67 tane plan iptal etme davası açtım. Kime açıyor? Topbaş’a.. Senin kendi müdürün açmış davayı Sayın Topbaş. Bırak CHP’nin açtığı davayı. Siz kendi genel müdürünüzün açtığı davaları ne yaptınız?

İSTİFA YANITI

Eğer bu sorunlar çözülecekse ben istifa edeyim. Bir tek iftira söylesinler. İftirayı kendileri attılar. Kamer TIR parkı kimin? Buraya nasıl ruhsat verdiniz?

Benim söylemiş olduğum dere yataklarının tamamına gitsinler, bunların çalışması devam ediyor mu etmiyor mu?

3. köprüyü açıkladık. Sayın Topbaş onayladı, Başbakan başka şey söyledi, Bakan başka şey söyledi. Ayıptır. Kendilerinin tastiklediği haritayı göstereceğim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum