1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Teröre lanet sokağa taştı
Teröre lanet sokağa taştı

Teröre lanet sokağa taştı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı, yurdun dört bir yanında düzenlenen gösterilerle kınandı.

A+A-

Erzurum'da, Havuzbaşı semtinde toplanan bir grup, Cemal Gürsel Caddesi'ne kadar yürüyerek, Erzurum Askerlik Şubesi önünde toplandı. Burada yetkililerle görüşen vatandaşlar, askere alınmak için dilekçe verdiler. Askeri yetkililer, dilekçelerinin değerlendirileceğini söyledi.

Azizeye Anıtı önünde toplanan aynı grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları 2. Başkanı Abdullah Karaoğlu, bölücü terör örgütü ile ne şartlar altında olursa olsun mücadele edileceğini, hükümetin bu konuda kararlık göstermesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Caddesi'ne doğru ilerleyen grup, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Bir başka grup ise Bölge İdare Mahkemesi önünde polis barikatıyla karşılaştı. Ara sokaklara dağılan grup ile Çifte Minareli Medrese önünde karşılaştıkları güvenlik güçleri arasında, kısa süreli arbede çıktı.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve DTP il binasının bulunduğu Mahallebaşı semtine doğru ilerlemek isteyen gruba biber gazı sıkıldı, panzerlerle barikat kuruldu.

Askerlerin şehit olmasına ‘İyi olmuş’ diyenlere halk saldırdı

 

MALATYA’da otogarda haberleri izleyen 9 kişi, Hakkari’de 12 askerin şehit edilmesi haberini duyunca, “İyi olmuş” deyip PKK lehine konuşmaya başlayınca, vatandaşların saldırısına uğradılar. Tepkiler üzerine 6 kişi kaçarken, 3 PKK sempatizanını polis linçten güçlükle kurtardı.

İstanbul’a gitmek için Malatya otogarında bulunan 9 kişi, otobüs yazahanesinde beklerken, televizyonda Hakkari’de meydana gelen terör saldırısı haberini izlemeye başladılar. Bu sırada grubun içeresinden bazıları, “İyi olmuş. PKK başarıya ulaşacak” dedi. Diğer arkadaşları da PKK lehine konuşmaya başlayınca, yazıhanede bulunan vatandaşlar, tepki gösterip 9 kişiye saldırdı. Olayın duyulması üzerine dışarıdan da gelen vatandaşlar, PKK sempatizanlarının üzerine yürüdüler. 6 kişi olay yerinden kaçarken, 3 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğüne götürülmek istenirken, otogar önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, zanlıları linç etmek istediler. Araya giren polis, zanlıları polis otobüsü ile olay yerinden uzaklaştırdı. Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlar, PKK alehine slogan atarak, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Artık sabrımız taştı’, ‘Hepimiz Mehmetçiğiz’ diye slogan attılar.

Polis, kaçan 6 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, gözaltına alınan 3 zanlınan terörle mücadele şube müdürlüğünde sorguları devam ediyor.

 

 

MERSİN

 

Mersin'de toplanan bir grup vatandaş, Hastane Caddesi boyunca yürüyerek, Metropol iş merkezine geldi.

Burada terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Ellerinde Türk Bayrakları ile bir süre gösteri yapan grup, daha sonra dağıldı.

 

SİVAS

 

Sivas'ta, kent merkezindeki jandarma lojmanları önünde terör olaylarını kınayan kişi, baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Atatürk Caddesi'nden elindeki “Ağlamasın analar, akmasın kanlar, ölmesin artık gencecik canlar, kahrolsun PKK” yazılı döviz ve “Bende asker olmak istiyorum” yazılı kağıtla yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na gelen Ergün Uğur (46), bağırarak Sivas Valiliği binasının karşı tarafındaki İl Jandarma Komutanlığına ait askeri lojmanların nizamiyesi önüne geçti.

Nizamiye önünde bir süre terör olaylarını protesto eden Uğur, burada baygınlık geçirdi. Sivil polis ekiplerince Sivas Numune Hastanesine kaldırılan Uğur, tedavi altına alındı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yıldız Bloklar'da oturduğu ve kentteki bir kamu kuruluşunda çalıştığı bildirilen 2 çocuk babası Uğur, “Yüreğim yanıyor, ne olur çok görmeyin. Analar ağlıyor, babalar ağlıyor, çocuklar yetim kalıyor” diye ağladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan terör olaylarına bir an önce çözüm bulmasını isteyen Uğur, Hakkari'deki terör olaylarının üzüntüsünü yaşaması nedeniyle eylem yaptığını söyledi.

 

BURSA

 

Bursa'da, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Heykeli önüne gelen İhsan Uçar, yanında getirdiği bayrağı açtıktan sonra oturma eylemi başlattı. Teröre olan tepkisini ancak bu şekilde dile getirebildiğini ifade eden Uçar, “Eylem için geldiğimden bu yana insanları gözlüyorum. Çok duyarsızlaşmışlar. Ne olduğundan haberleri bile yok. Şehitlerden haberi olmayanlar var. 23 senedir bitmeyen terör ateşi, her gün bir ocağımızı yakıyor” diye konuştu.

Uçar, yakın zamanda iki oğlunun da askere gideceğini belirterek, “Allah ne yazmışsa o olur” dedi.

Uçar'a destek veren Güneydoğu gazisi Turgay Demir ise “Türkiye sahipsiz mi? Eğer sahipsizse biz daha ölmedik. Milli maçta sokaklara çıkan binlerce kişi şimdi nerede?” dedi.

 

 

ANKARA

 

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Aksaray'da, 12 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberini alan vatandaşlar, Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Hükümet Konağı önünde toplanmaya başladı.

Bir grubun Türk Bayrakları ile Bankalar Caddesi Hükümet Konağı önünde başlattığı protesto yürüyüşüne, çevredeki esnaf ve vatandaşlar da katıldı.

Hükümet Meydanı'nda çeşitli sloganlar atan grup, terör örgütü ve DTP milletvekillerini protesto etti.

 

EDİRNE

 

Edirne'de, İstasyon Mahallesi'nde toplanan grup, Eski İstanbul ve Saraçlar Caddesi'nde terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na geldi.

Burada şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına açıklama yapan Hüseyin Kırcı, sınır ötesi operasyon için daha fazla beklenmemesi gerektiğini belirterek, “Şehitlerimizin aziz ruhları için, kanlar yerde kalmamalı, terörün kökü kazınmalı” dedi.Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

MANİSA

 

Manisa'da bir grup, terör saldırısına tepki olarak, terörle mücadelede görev almak üzere askerlik şubesine müracaatta bulunmak istedi.

Türk Bayrağı taşıyan grup, Manisa Askerlik Şubesi yetkililerine daha önce askerlik görevlerini yapmış olmalarına karşın, terörle mücadelede görev almak üzere yeniden askere alınmak üzere başvuruda bulunmak istediklerini bildirdi.

Grup içinde yer alan ve vatani görevini Hakkari'de yapan Mehmet Kıvanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 ay içinde 45 askerin şehit verildiğini, artık herkesin uyanması ve gerçekleri görmesi gerektiğini söyledi.

Grup içinde bulunan 68 yaşındaki Zeynel Bayram, askerliğini Kilis'te yaptığını belirterek, “Hepimiz gideceğiz. Şahsen ben hazırım, yarın çağırsalar gideceğim. 68 yaşındayım, ama tekrar gitmek istiyorum ve hiç gücenmeden dağı taşı gezebilirim. Yani şu anda kendime muktedirim” dedi.

 

MUĞLA

 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup vatandaş, ellerinde Türk Bayraklarıyla Bodrum Gümbet kavşağındaki Atatürk Heykeli önünde toplandı.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atan gruptakiler, Atatürk heykelini Türk bayraklarıyla donattılar.

Protestocu gruba, araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi.

 

BİLECİK

 

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde belediye binası yakınında toplanan grup, Bozüyük-Eskişehir kara yolunda ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

Kara yolunu trafiğe kapatan ve terör örgütünü lanetleyen sloganlar atan grup, daha sonra güzergah değiştirerek, Bozüyük-Bursa kara yolunu trafiğe kapattı.

 

MERSİN

 

Mersin'de Metropol İş Merkezi önünde toplanan bir grup Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Hastane ve İstiklal caddeleri boyunca sloganlar atarak yürüyüp, İl Jandarma Alay Komutanlığı önüne geldi.

Yürüyüş boyunca zaman zaman vatandaşların da desteğini alan grup, burada şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Salih Göçer, gelişmelerden üzüntü duyduklarını, bu tür olumsuzlukların son bulmasını istediklerini belirtti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 

KOCAELİ

 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu topluluk, Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayrağı ve PKK'yı protesto eden pankartlarla toplandı. Burada PKK aleyhine slogan atan ve tekbir getiren grup, Eskiçarşı Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca esnaf ve vatandaşlar alkışlarla araç sahipleri de kornalarıyla yürüyüşe destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'na dönen topluluk, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşuna bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Bu arada, Yenimahalle'de D-100 Karayolu'nu trafiğe kapatmak isteyen grup, güvenlik güçlerinin uyarıları sonucu dağıldı.

 

ELAZIĞ

 

Elezığ'da DTP binasına yürümek isteyen vatandaşlar, polisin biber gazı engeliyle karşılaştı. Elazığ'da Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, hepimiz gönüllü erleriz, kana kan, dişe diş, intikam intikam” şeklinde slogan atarak PTT Meydanı'na kadar yürüdü.

Bu sırada caddede bulunan vatandaşlar alkışlarla, trafikte araçlarda bulunanlar ise klakson çalarak yürüyüşe destek verdi.

PTT Meydanı'nda bir süre slogan atan vatandaşlar İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra DTP il binasına yürümek istedi. Güvenlik çemberi oluşturan polis ekipleri yürüyüşe izin vermezken, olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, gruptakilerle konuşarak ikna etti.

Burada dağılmaya başlayan guruptan ayrılanlar ara sokaklardan tekrar Gazi Caddesi'ne yöneldi. Aynı grup, polisin izin vermemesine rağmen geri dönerek DTP il binasının bulunduğu Hürriyet Caddesi'ne geldi. Burada grupla emniyet güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti.

Emniyet Müdürü Tekin, caddeye getirilen polis panzerinin üstüne çıkarak gruptakilerden sakin olmalarını ve dağılmalarını istedi.

Bu sırada bir başka grup yine ara sokaklardan DTP'nin bulunduğu sokağa girmeye çalıştı. Önlem alan emniyet güçleri gruba izin vermedi. Hürriyet Caddesi'nde İstiklal Marşı okuyan grup, slogan attıktan sonra dağıldı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum