1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Topbaş, Kılıçdaroğlu'nu katladı
Topbaş, Kılıçdaroğlu'nu katladı

Topbaş, Kılıçdaroğlu'nu katladı

İstanbul'un tüm ilçelerinde yapılan son kamuoyu anketine göre Kadir Topbaş, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde yüz fark attı.

A+A-

Genar tarafından yapılan araştırmaya göre, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki oyu yüzde 49.5. CHP'nin oyu ise yüzde 28'de kaldı.

Genar Araştırma Şirketi tarafından İstanbul'un tüm ilçelerinde yapılan ankete göre AK Parti'nin adayı Kadir Topbaş'ın, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde yüz fark attığı ortaya çıktı. Araştırmaya katılanların yüzde 53.5'i Kadir Topbaş'a oy vereceğini belirtirken, kullanKılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 26.9'da kaldı. Araştırmada “29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vereceksiniz” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 49.5'i AK Parti, yüzde, 28'i CHP, yüzde 7'si MHP, yüzde 6.1' DTP, yüzde 3.2'si SP, yüzde 2.5'i Genç Parti, yüzde 1.2'si DP ve yüzde 2.5'i diğer cevabı verdi.

TOPBAŞ İKİYE KATLADI

Ankette katılımcılara adaylardan hangisine oy verecekleri de soruldu.kullan “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçenlerden kime oy vereceksiniz” şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 53.5'i Kadir Topbaş, yüzde 26.9'u Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 7.5 Alinur Velidedeoğlu cevabını verdi.

CHP'nin oyu ilçelerde arttı

Araştırmada katılımcılara ilçe belediye başkanlıkları için de sorular yöneltildi. “İlçe belediye başkanlıkları için hangi partiye oy vereceksiniz” şeklindeki soruya katılımcılar, yüzde 42.8 AK Parti, yüzde 30.6 CHP, yüzde 8.8 MHP, yüzde 5.8 SP, yüzde 5.1 DTP, yüzde 1.8 Genç Parti, yüzde 0.4 DP ve yüzde 4.7 diğer cevabı verdi. İstanbul'un tüm ilçelerinden deneklerin katıldığı araştırma, 11-13 Ocak tarihlerinde yapıldı. Araştırma yüz yüze görüşme tekniği ile 2235 kişi ele görüşülerek yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum