1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Trenden inen bir daha binemez!
Trenden inen bir daha binemez!

Trenden inen bir daha binemez!

AK Parti'den aday olamayanların parti aleyhine çalışmalarını değerlendiren Tayyip Erdoğan, 'Bu trenden inen bir daha binemez' dedi.

A+A-

SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMAYACAĞIZ
Başbakan Erdoğan ,"3 Kasım 2002'de hangi heyecanı hissediyorsak, bugün aynı heyecanı hissediyoruz. 22 Temmuz'dan sonra hangi mesuliyeti hissediyorsak, bugün de aynı mesuliyeti hissediyoruz. Seçime endeksli, popülist politikalar izlemiyoruz. Daha önceki hükümetler dönemine bakın, seçim dönemlerindeki zaafiyetler, seçim yatırımları ülkeyi nasıl hedeflerinden uzaklaştırmıştır. Türkiye'yi geriletecek, dengleri bozacak ve ülkemize zarar verecek adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. İnşallah 29 Mart seçim sürecini de aynı şekilde geçireceğiz.

ADAY BELİRLEME
AKP'nin başkan adayı belirlenmesi konusunda diğer partilerden farklı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Onlarda milletvekillerinin hepsini çağırıp görüş almak, temayül yoklaması yapmak gibi şeyler yok. Biz bunu neden yapıyoruz. Kalbimiz mutmain olsun. En doğru adayı seçelim diye yapıyoruz. Biz hata yapmıyor muyuz? Tabii ki biizm de hatalarımız oluyor. ama bu gösterdiğimiz hassasiyetin karşılığını 29 Mart'ta alacağız.

BU TRENDEN İNEN BİR DAHA BİNEMEZ
Aday olmadığı için kırkınlık gösterenlerin olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Siz aday olunca herşey cici güzel, aday olmayınca feryat figan. Bazı arkadaşlar hemen saf değiştirirp başka saflara geçiyor. Bu tren çok hızlı bir tren. Bu trenden inen bir daha binemez. AK Parti'nin hizmet kervanında bir nefer olmaktır esas. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Aday olmayan bazı arkadaşların, AKP'yi yıpratmaya yönelik çalışmaları daha da çirkin. Artık aday belirleme sürecini geride bırakarak, tüm teşkilatlarımızın seçim için canla başla çalışmalarını bekliyorum" dedi.

BLEDİYE MECLİSLERİNE KADIN VE GENÇ KONTENJANI
Her Belediye Meclis Üyesi için bir kadın ve 25-30 yaş arası bir gencin aday gösterileceğini belirten Erdoğan, "Biz bu günlere hazırlıklı geldik. Partimizi kurduğumuz günden bu yana çok kaliteli bir siyaset eğitimi almalarını sağladık. Bunu dostlar pazarda görsün diye yapmadık. Siyasete seviye kazandırmak için yaptık. Biz bu siyaset akadamilerinde sivrilen arkadaşlarımızı belediye meclislerinde görmek istiyoruz. Bu arkadaşlar arasında mühendisler, mimarlar, sosyologlar olacak" dedi.

ÇİZMELERİ GİYMEK İÇİN 16 YIL GEÇ KALDIN
Biz adaylarımızı seçerken, o ili sorunlarını bilmeyen adayları seçmedik. Bir partinin İstanbul adayı çıkmış, 'Ben İstanbul'da çizmelerimi giyip gecekondu mahallelerini gezeceğim' diyor. Beyfendi 16 yıl geç kalmış. Biz onu 16 yıl önce yaptık. Çizmelerimizi giydik ve o bölgelerdeki sorunalrı yerinde görüp çözdük. İstanbul'da öyle yerler kalmadı. O 1992'deydi. Ama CHP'li belediyelerde böyle yerler varsa bilemem. Bu arkadaşı İstanbul'un bir yerine koyup adres verseniz, o adresi bulamaz.

İSTANBUL'U 3Ç'DEN KURTARDIK
Erdoğan, '3Ç' projesini 1992'de ortaya koyduklarını söyleyen Erdoğan, "CHP belediyeciliğinde İstanbul'da çamur vardı, çöp vardı, çukur vardı. Biz o nedenle bu projeyi ortaya koyduk. İstanbul'un çöp sorununu çözdük. Siz biraz geç kaldınız çizmeleri giymek için" şeklinde konuştu.

AKP'Yİ TAKLİT EDİN AMA TUTARLI OLUN
CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak belediyelerin burs vermesini engellediğini belirten Erdoğan, "Bir de diyorlar ki, 'biz bursları iptal ettirmedik, bursların arttırılmasını istedik' diyorlar. İnsaf. Şimdi de çıkmış bazı adaylar para dağıtacaklarını söylüyorlar. Bir ara 3 anahtar 5 anahtar vardı. Bunalr onları da geçti. Ama benim halkım bunlara artık inanmıyor. Eğer yapabiliyorsanız, elinizdeki belediyelerde yapun. Biz bundan memnun oluruz. Neticede kazanan bizim insanımız olur. Ama size de sorarlar, "Tamam AKP'yi taklit edin. Ama biraz da tutarlı olun. Dün kara dediğinize bugün ak, ak dediğinize kara diyorsunuz. Sosyal belediyeceilik konusunda bizimle rekabet edemzsiniz. Belediyecilik bizim işimiz" şeklinde konuştu.

BİRAZ SIKILMANIZ LAZIM
Türkiye'nin izleiği dış politikanın muhalefet ve bazı basın organları tarafından eleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, "Okullarda Gazze için yapılan saygı duruşu eleştiriliyor. Ben ülkemizde yaşayan Musevi vatandaşlarımıza şunu söyledim. Biz haksızlığın olduğu her yerde tepki gösteririz. Dün Gürcistan'da da devreye girdik, Gazze'de de devreye girdik. Dün Gürcistan'da ilk günden devreye girenler, Gazze'de ne zaman devreye girdi. Buna dikkat edin. BBC 'Gazze'deki operasyon 3 hafta sürer' dedi. Gerçekten de 3 hafta sürdü. Ben Brüksel'de bunu hatırlatıyrum. 'Başbakan Brüksel'de de medyaya çattı' diyorlar. Ben medyanın bir tespitini aktarıyorum. Sizin döneminizde dış politikada neler yaptığınızı hatırlıyoruz. Büyük güç diyordunuz ama dünyaya kapalıydınız. Başınızı elinizin arasına alın ve biraz düşünün. Biraz sıkılmanız lazım. Nerede başarılı dış politika uygulamışsınız. Bırakın bu boş lafları. Biz olaylara tavır göstermiyoruz. Olayları kendimiz yönlendiriyoruz" dedi.

SAYIN PERES'TEN HESAP SORACAĞIM
Olmert'le görüşmesi ile ilgili olarak MHP ve CHP'nin çeşitli iddialar ortaya attıklarını hatırlatan Erdoğan, "Biz bunu defalarca açıkladık. Ama bunlar cinlerden haber alıyor galiba" şeklinde konuştu. İsrail cumhurbaşkanı Peres'le yaptıkları görüşmede Peres'in "Demokrasi ve barışın özelleştirilmesi lazım" dediğini söyleyen Erdoğan, "Yarın Davos'a gidiyoruz. Perşembe günü kendisi ile aynı oturumda buluşacağız. Ben o zaman kendisine bu sözünün hesabını soracağım. 'Bu mu demokrasinin ve barışın özelleştirilmesi? Bundan daha otoriter ve totaliter bir demokrasi ve barış olabilir mi? Demokrasinin, barışın özelleştirilmesinden anladığınız bu mu?' diye soracağım dedi.

YALAN HABER YAPANA PARA KAZANDIRMAYIN
Medyanın habercilik anlayışını yine eleştiren Erdoğan, "Bizim çeşitli uluslararası toplantılarda diplomatlarımıza randevu verilmediği, temsilcilerimizin davet edilmediği gibi yalan yanlış haberler yazılıyor. Siz de bu yalan haberleri okumak için para vermeyin. Ne de olsa bunlar yine yalan yazmaya devam edecek. Yalan haber için neden bunlara paramızı verelim. Rahmetli İnönü, 'Benim hakkımda konuşulanlara inanmam, başkalarının hakkında yazılanlara inanırım' demişti. Medya böyle bir şey.

DURMAK YOK YALANA DEVAM
Gaizantep'teki bir açılışta kurban kesilmesinin bir gazete tarafından tam sayfa haber yapıldığını ve 'Durmak yok kesmeye devam" manşeti atıldığını hatırlatan Erdoğan, "Ben buna karşıyım. Gittiğim hiç bir yerde kurban kestirmedim. Bunu bir hayır kurumunda yapsalar daha doğru olur. Ama bunu yapan başkaları var. Bunalrdan hangisi ile ilgili böyle bir haber yaptılar. Bunda kasıt aramamak mümkün mü? Tam sayfa haber yapıp, 'Durmak yok kesmeye devam' diyorlar. Biz durmak yok yola devam diyoruz. 'Onlar da durmak yok yalana devam' diyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız