1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Türban gerekçesine kadın tepkisi
Türban gerekçesine kadın tepkisi

Türban gerekçesine kadın tepkisi

Tüm Kadınlar Derneği Trabzon Şubesi'nde yapılan açıklamada, son türban kararıyla darbeciler dışında kimsenin anayasayı değiştiremeyeceği vurgulandı.

A+A-

Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili verdiği kararın gerekçesine tepkiler sürüyor.
Son olarak kadınlar bu karara tepki gösterdi.
Tüm Kadınlar Derneği Trbazon Şubesi'nde açıklama yapan Türkan Cihan söz konusu kararla birlikte Anayasa Mahkemesi'nin darbeciler dışında anayasa değiştirme yetkisinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Şahin kararın gerekçesinin karardan daha çok hayal kırıklığına sebep olduğunu ifade ederek şu ifadelere yer verdi: "Birkaç gün önce kılık kıyafet ve eğitim özgürlüğüne yönelik anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin karar gerekçesi yayınlanmıştır. Yayınlanan bu gerekçe daha önceden kamu vicdanını rahatsız eden iptal karalından daha fazla rahatsızlık yaratmıştır. Bugünün dünyasında yüksek mahkemeler ülkelerin, özgürlüklerin önünü açarken Anayasa Mahkemesi bu kararıyla özgürlükleri kısıtlamakla kalmamış, sivil ve milli iradenin üstüne ipotekler koymuştur Anayasa Mahkemesi anayasada kendisine verilen yetkilerin üstüne çıkarak yasama yetkisine ortak olmuştur. Anayasa Mahkemesi bu kararıyla darbeciler dışında anayasa değiştirme yetkisini ortadan kaldırmıştır. Bu karar açıkça göstermektedir ki ülkemizin en önemli ihtiyacı gerçek anlamda sivil bir anayasadır; Anayasa Mahkemesi zaten Yükseköğretim kanununun özgürlük getirmek amacıyla, düzenlediği 16. maddeyi yasak olarak yorumlayarak anlayışını ortaya koymuştur. Bu kararıyla da artık kendisini tartışılır hale getirmiştir Anayasadan ve milletten almadığı yetkiyi kullanarak özgürlükleri ve sivil iradeyi daraltan Anayasa mahkemesinin bu son kararından sonra bütün kesimlere sesleniyor özgür, sivil ve demokratik bir anayasanın en kısa zamanda hayata geçirilmesini bekliyor, hepinize saygılar sunuyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız