1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Türk basınının içler acısı hali!
Türk basınının içler acısı hali!

Türk basınının içler acısı hali!

Cem Garipoğlu olmayan Ermeni-Rusya sınırında yakalandı şakası nasıl tüm site ve gazetelerde manşet oldu? İşte Türk basınının düştüğü hal!

A+A-

Cem Garipoğlu yakalandı ŞAKAYDI

"Cem Garipoğlu yakalandı" haberi nasıl ortaya çıktı? Uydurma bir haberin perde arkası...

Dün bütün gazete ve sitelerde flash haber olarak yer alan CEM GARİPOĞLU yakalandı haberi aslında şakaymış. Nasıl mı? Fatih Altaylı, HABERTÜRK Gazetesindeki köşesinde yazdı.

GÜLMEKTEN KIRILARAK ANLATTI

Cuma akşamı geç saatte Ajans HABERTÜRK Genel Müdürü Ramazan Kurnaz aradı. Gülmekten kırılıyor.

"Yarın pek çok gazetede Cem Garipoğlu'nun yakalandığı haberi olacak, sakın şaşırmayın. Ama öyle bir şey yok"dedi. Anlamadım. "Öyle bir şey yoksa nasıl olacak" dedim saf saf. Ramazan gülmekten yanıt veremiyor. Sonunda anlattı.

MUHABİRDEN DUYDUKLARIYLA MANŞET YAPTILAR

HABERTÜRK yayına başladığı günden beri Türk basınında en fazla "atlama" dediğimiz türden haber yapan, yani diğer gazetelerin ulaşamadığı haberleri bulup çıkaran gazete. Bu yüzden de diğer gazeteler sürekli bizi takip ediyor(...) Ramazan bunu anlatınca, "Yok canım, bizim muhabirden duyduklarını haber yapmazlar" dedim. Pek çok gazete bu haberin üzerine balıklama atlayıp dün temkinli ifadelerle de olsa bu manşetle çıktı. Oysa ortada böyle bir şey yok!

ŞAKA OLDU MANŞET

İstanbul Emniyeti Cem Garipoğlu'nu yakalamak üzere, bu doğru ama daha yakalamadı. Ama bizim muhabiri haber kaynağı yapanlar, "HABERTÜRK muhabiri söylüyorsa doğrudur" deyip, bizimkinin şakasını manşetten haber yapıyorlar. Sabah gazeteleri görünce gözlerime inanamadım. HABERTÜRK adına gurur duydum ama gazetecilik adına utandım! (...)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız