1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Türkiye savaşa girer mi?
Türkiye savaşa girer mi?

Türkiye savaşa girer mi?

Rus İnterfaks Ajansı, ”görgü tanıkları”na dayanarak, Batum açıklarında Türk deniz piyadelerini taşıyan bir Türk gemisinin beklediğini ileri sürdü.

A+A-

Haberi Moskova'dan veren, ancak kaynak olarak Batum'dan telefonda konuştuğu görgü tanıklarını gösteren ajans, iddianın ayrıntılarına girmedi.
Ajans, aynı görgü tanıklarına dayanarak, Batum'dan Güney Osetya yönüne giden trende NATO'ya ait araçların taşındığını da ileri sürdü.


Savaşın sorumlusu Türkiye'ymiş!
Öte yandan Rusya'nın önemli gazetelerinden İzvesitiya, Güney Osetya'da patlak veren savaştan Türkiye ve ABD'yi sorumlu tuttu.
Gazetenin manşetinde yer alan "Gürcistan savaşa nasıl hazırlandı ve kimler yardım etti?" başlıklı haberde Ankara'nın Tiflis yönetimine yaptığı askeri yardımlara vurgu yapıldı.

Haberde Türkiye'nin Gürcistan'a savunma harcamaları için 45 milyon dolar yardımda bulunduğu ve bu yardımın ABD'nin verdiği parasal destekten bile çok olduğunun altı çizildi.
TSK'nın Gürcü subaylara yıllardır eğitim verdiğini de hatırlatan İzvestiya, Türkiye'nin Gürcü ordusuna çok sayıda gelişmiş silah ve mühimmat sağladığını da yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum