1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. TÜSİAD kapatma istiyor iddiası
TÜSİAD kapatma istiyor iddiası

TÜSİAD kapatma istiyor iddiası

Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Yalçındağ'ın başkanlığını yaptığı patronlar kulübü TÜSİAD, AKP'nin kapatılmasından yana!

A+A-

İsveç'in eski Ankara Büyükelçisi Ann Dismorr, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) birçok üyesinin, gayri resmi görüşmelerde, AK Parti'nin yargı tarafından kapatılmasına destek verdiklerini söyledi.

2001-2005 yılları arasında Türkiye'de görev yapan Ann Dismorr, "Kodları Çözülmüş Türkiye'' adlı kitabının tanıtımı dolayısıyla Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de daha önce onlarca siyasal partinin yargı süreciyle kapatıldığını, fakat AK Parti aleyhindeki kapatma davasının, büyük halk çoğunluğuna dayanan ve iktidardaki bir partiyi ilk kez hedef alması nedeniyle bunlardan farklı olduğunu vurguladı. Davanın, "karizmatik bir lider" olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedeflediği yönünde söylentilere değinen eski büyükelçi, Erdoğan'a siyasi yasak getirilmesi durumunda bunun büyük bir risk olacağını ifade etti.

Ann Dismorr, "Birçok TÜSİAD üyesi, gayri resmi görüşmelerinde AK Parti'nin yargı tarafından kapatılmasını destekliyor. Bunları anlayamıyorum, çünkü Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımı akını siyasal istikrar sayesinde oldu. Batı Avrupalı bakışıyla bunu sindirmek zor.'' diye konuştu.

Bir soru üzerine de Türkiye'nin AB yolculuğunda anamuhalefet CHP'yi hükümete alternatif görmediğini belirterek, "Benim ülkem İsveç'deki Sosyal Demokratlar, CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'den çıkarmaya çalışıyor." dedi. Türkiye'de kutuplaşmanın arttığını söyleyen Dismorr, "Hükümet keşke başörtüsü sorununu büyük bir reform paketiyle birlikte ele alsaydı. O zaman, kuşkulara neden olmazdı.'' eleştirisinde bulundu. Türkiye'deki toplumsal bölünmüşlüğün aşılması için de "AB yolunda birleşilmesini'' önerdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız