1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Tutuklama şimdi akıllarına geldi!
Tutuklama şimdi akıllarına geldi!

Tutuklama şimdi akıllarına geldi!

Yarbay Mustafa Dönmez'le ilgili TSK'nın takındığı tavrı anlamak zor...

A+A-

MESAİ SAATİNDE GÖRÜLEMEMİŞTİR!
"Ergenekon" soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yarbay Mustafa Dönmez, Ankara'da askeri yetkililere teslim oldu.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılarının talebi üzerine Dönmez hakkında da "yakalama, arama ve inceleme" kararı verilmişti.

Sapanca'daki evinden 22 adet el bombası, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü ele geçirilen, ayrıca evinde bulunan kriptolu krokinin çözümü sonucunda, içinde onlarca bomba, silah ve merminin bulunduğu cephane kuyuya ulaşılan Yarbay Mustafa Dönmez, dört gündür firariydi. Dönmez, dün akşam saatlerinde teslim olmuştu.

Ancak, Yarbay dönmez savcılığa teslim edilmedi ve Mamak Askeri Cezaevi'ne konuldu.

Yapılan açıklamada Yarbay Dönmez'in "daha önce işlediği bir askeri suç nedeniyle" Askeri Cezaevine konduğu belirtildi.

MESAİDE ASKERİ SAVCI GÖREMEDİ Mİ?

Ancak, Çarşamba günü Ergenekon kapsamında hakkında yakalama emri çıkartılmadan önce normal olarak hergün mesaisine giden Yarbay Dönmez'in, işlediği belirtilen sözkonusu askeri suçla ilgili neden mesaideyken yakalanıp Askeri Cezaevine konmadığı merak konusu oldu.

Mesaideyken görülemeyip, işlediği askeri suç nedeniyle askeri cezaevine konulmayan Dönmez'in, yakalanması için Ergenekon gibi bir operasyonun mu olması gerekiyordu?

Askeri suç işlemiş olan bir Yarbay'ın bugüne kadar cezaevine alınmayıp görevine rahatça devam ettirilmesi ise ayrı bir sorun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız