1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Uğur Mumcu'nun öldürülme sırrı
Uğur Mumcu'nun öldürülme sırrı

Uğur Mumcu'nun öldürülme sırrı

Uğur Mumcu'ya bir askerin gönderdiği belge, suikastin arka planındaki karanlık ilişkiyi de gözler önüne seriyor...

A+A-

Irak'ın kuzeyinde, bir kısmı PKK'ya gönderildiği iddia edilen silahlarla ilgili şok bir şikâyet ortaya çıktı.

Ergenekon tutuklularından Ümit Oğuztan'ın 2001 yılında Irak'ın kuzeyine gönderilen 100 bin silahı TBMM Uğur Mumcu Araştırma Komisyonu'na şikâyet ettiği belirlendi.

25 Şubat 1997 tarihli şikâyet dilekçesinde Oğuztan şu iddialara yer veriyor: "Ocak 1991'de MKE yetkililerinin eline geçen mesajda 100 bin silahın üzerinden seri numaralarının çok gizli yürütülecek bir işlemle silinmesi isteniyordu. 4 gece süren bir çalışma sonucunda silahları hazırlattılar."

Dilekçede yer alan iddialara göre, 11 kamyonla birlikte gelen üst rütbeli subay bu silahları JİTEM adına teslim alarak Irak'a götürüyor. Sevkiyata şahit olan askerlerden biri gizli dosyanın fotokopilerini çekerek Uğur Mumcu'ya gönderiyor. Oğuztan, Mumcu'nun konunun peşine düşmesi üzerine öldürüldüğünü iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız