1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Varsa vahim yoksa büyük komplo
Varsa vahim yoksa büyük komplo

Varsa vahim yoksa büyük komplo

Taraf'ın AK Parti ve Gülen'i bitirme planı haberine, iktidar ve muhalefetten farklı tepkiler...

A+A-

Taraf gazetesinde, AKP ve Gülen'i Bitirme Planı başlığıyla duyurulan, Genelkurmay Harekât Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesi tartışma yarattı.

Genelkurmay'ın “tüm yönleriyle soruşturulması”na karar verdiği olaya ilişkin iktidar ve muhalefetten farklı tepkiler geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ: Eğer doğruysa vahim bir şey. Öncelikle konunun doğru mu, yanlış mı olduğunun ortaya çıkması gerekir. Nedir bu, aydınlatılmalı. Genelkurmay da soruşturma başlattı. Askeri savcılık gizlilik kararı aldı. Bir an önce ortaya çıkmasında fayda var.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş:
İddialar gerçekten vahim. İnşallah söylenen şeyler gerçek değildir. Kendini devleti korumakla görevlendirenler ve dışarıdan gelen insanların bu ülkenin en seçkin kurumlarını yıpratmayı bile göze almaları, gözlerinin ne kadar döndüğünün göstergesidir.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu: Böyle bir plan varsa vahimdir. Kabul edemeyiz.

'Genelkurmay temizlemeli'

AKP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy:
Yazılanlar doğruysa üzerine gidilmesi lazım. Genelkurmay'ın ayrıntılı olarak incelemesi gerekir. En güvenilir kurumun başında gelen Silahlı Kuvvetlerimizi zedelemek doğru değil. Genelkurmay'ın bu iddiaları temizlemesi gerekir.

AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni:
Demokrasiyi baltalamak için uğraşanların hukuk çerçevesinde temizlenmesi gerekir.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay:
Böyle bir belge var ve doğruysa, askeri otorite böyle bir işe kalkışmışsa soruşturulmalı. Gereğini Ergenekon savcısının yapması lazımdı. Böyle belge varsa, bunu kim Taraf gazetesine servis yaptı? Belge doğru mu, bilmem. Genelkurmay'ın derhal bunun açıklamasını yapması lazım. Çöküntü içine giren AKP bu tür evrak arkasına saklanarak siyaset yapmasın.

CHP Genel Muhasibi Mustafa Özyürek: Belgenin doğruluğu önemli. Türkiye'nin geldiği aşamada darbeden bahsetmek söz konusu olamaz. Bunu düşünenler maceracı kişilerdir. TSK'nın bu tip girişimleri asla benimsemediği açıklanırsa mesele yok. Birkaç kişinin kişisel hevesi gibi değerlendirilir. Sürekli gündemde tutup 'rejim üflesen yıkılacakmış' gibi havaya girmek de vehim ve güvensizlik anlamına gelir.

'Belgeye inanmıyorum'

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin:
O belgenin gerçekliğine inanmıyorum. Fethullah Gülen ve cemaati bütün bürokrasiyi ele geçirdi. Şimdi TSK'yı yıpratmaya çalışıyorlar. Bu hareket El Kaide kadar tehlikeli. Yargıya bir ölçüde sızdılar. TSK'ya sızmaya çalışıyorlar ve TSK bunu engelliyor. Şimdi büyük tezgâh var. Bu belgeyi aramalar sırasında onların koyduğu kuşkusu var bende.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Belge doğruysa TSK'nın böyle bir planlama içinde olması kabul edilemez. Ama bu TSK içinde köstebek olduğunu da gösterir. Belge doğru değilse, TSK'yı yıpratmak için büyük organizasyon, komplo var demektir. Hükümet ve TSK bu olayı çok yönlü ele almalı. Böyle bir belge sonradan konulmuş da olabilir. Öyleyse koyandan hesap sorulmalı. Eğer TSK'nın içindeki birkaç subayın işiyse de gereğini yapmalı. Demokraside AKP ile ben mücadele ederim.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Belgenin gerçek olup olmadığı derhal netleştirilmeli. Eğer belge gerçekse, hangi kurum olursa olsun, bu hukuk dışı, demokrasiye karşı eylemleri kabul edilemez. Belge gerçek olmayabilir. Bunu Taraf'a kim sızdırdı, niye sızdırdı, zamanlamasına bakmak lazım.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener: Böyle bir belgenin olup olmadığı konusunda henüz kesin bir bilgiye sahip değiliz. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız