
Vekili başbakana şikayet ettiler
Çamlıhemşinliler, seçimleri kaybettikleri ilçe için "araya virüs bulaştı" diyen AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlunu, Başbakan Erdoğana şikâyet etti.
AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından kaybettikleri Çamlıhemşin Belediyesi için yaptığı açıklamada, "Rize'de 11 ilçenin 10'unda belediye başkanlıklarını kazandık. Sadece daha önce bizde olan Çamlıhemşin Belediyesi'ni kaybettik. Bir tek şeye üzülüyorum. Çamlıhemşin İlçesi'ni almamız halinde AKP olarak Türkiye'de bir şehrin bütün ilçelerini kazanan tek parti olarak tarihe geçecektik. Seçim sonuç listelerinde ilçelerde alt alta ampul yanacaktı. Ancak bir ilçede araya virüs bulaştı" demişti.
Bu açıklamanın ardından merkezi Ankara'da bulunan Çamlıhemşin ve Hemşin Vakfı (ÇAHEV), Bayramoğlu'nu Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektupla şikâyet etti. ÇAHEV Başkanı Prof. Dr. A.İhsan Arol imzalı Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta şu görüşlere yer verildi. "Rize'mizi TBMM'de temsil eden partiniz mensubu bir milletvekilinin, her zaman onurlu ve sağduyulu bir duruş sergileyen Çamlıhemşin halkının demokratik tercihini bir "virüs" olarak nitelemesi, bütün Çamlıhemşinliler tarafından şaşkınlık ve üzüntü ile karşılanmıştır. Sağlıklı düşünceden uzak, bir milletvekiline yakışmayan bu değerlendirmeyi şiddetle kınıyoruz."
HABERE YORUM KAT