1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yabancı dansçılar darbe girişimini protesto etti
Yabancı dansçılar darbe girişimini protesto etti

Yabancı dansçılar darbe girişimini protesto etti

Festival kapsamında 7 ülkeden Rize’ye gelen yabancı dansçılar Fındıklı İlçesi’ndeki demokrasi yürüyüşüne destek verdi!

A+A-

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali için 7 ülkeden Rize’ye gelen yabancı dansçılar Fındıklı İlçesi’ndeki demokrasi yürüyüşüne destek verdi. 

dans3.jpg

Rize ve Artvin’de bu yıl 7.'si düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde başladı.

dans2.jpg

Darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi yürüyüşü ile başlayan etkinliğe katılan 7 ülke halk dansları topluluğu üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü.

dans1-001.jpg

Etkinliğe; Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova ve KKTC'den gelen halk dansları topluluğu üyeleri katıldı. Etkinlik, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen demokrasi yürüyüşü ile başladı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın da katıldığı etkinlikte 'Fındıklı Milli İradeye, Demokrasiye sahip çıkıyor' pankartı ve Türk Bayrakları açılarak yüründü.

Burada bir konuşma yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş "Çok olağan bir hayat sürdürdüğümüzü uzak ülkelerden gelen misafirlerimiz görüyor. Ama başka türlü algı yönetimi ve propaganda yapmaya çalışanlar var. Bu zor zamanımızdaki dostluklarından dolayı gelen ülkelere teşekkür ediyoruz. Biz düşmanlarımızı belki unuturuz ama dostlarımızı asla unutmayız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız