1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yabancı işçiler için 'Çalışma İzni Muafiyeti'
Yabancı işçiler için 'Çalışma İzni Muafiyeti'

Yabancı işçiler için 'Çalışma İzni Muafiyeti'

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığından yayınlanan duyuruyla mevsimlik tarım işlerinde çalışacak yabancıların çalışma izni muafiyeti almalarının zorunlu olduğu bildirdi.

A+A-

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının mevsimlik tarım işlerinde çalışacak yabancıların çalışma izni muafiyeti almalarına ilişkin bir duyuru yayınladı.

Duyuruda, "Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde, mevsimlik tarım işlerinde çalışacak yabancıların çalışma izni muafiyeti almaları zorunludur. Çalışma izni muafiyeti başvurusu iki aşamalı olarak gerçekleştirilir. İlk aşamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Yabancı Uyruklu Mevsimlik İşçiler (YUMI-Net) veb uygulaması üzerinden istenilen bilgilerin (pasaport/pasaport yerine geçen belge veya ulusal kimlik kartlarında yer alan kimlik bilgileri, varsa yabancı kimlik numaraları, ülkemizde vize/vize muafiyetiyle bulunanlar için ülkeye giriş tarihi, ülkemizde ikamet izni ile bulunanlar için ikamet izni başlangıç-bitiş tarihi) girilerek, başvuru formunun tamamlanarak onaylanması ve bu formun bir çıktısının alınması gerekmektedir. İkinci aşamada, yabancıların sistem tarafından kendilerine verilecek başvuru formu ve istenilen belgelerle (vize/vize muafiyetiyle ülkemizde bulunanlar için pasaport veya pasaport yerine geçen belge, ulusal kimlik kartıyla ülkemize giriş yapmış olmaları durumunda ise ulusal kimlik kartı ve hudut kapısınca kendilerine verilen giriş çıkış belgesi, ülkemizde ikamet izni ile bulunan yabancılar için ise pasaport veya pasaport yerine geçen belge ve ikamet izni belgesi) birlikte çalışacakları ilçelerdeki kaymakamlıklara müracaat etmeleri ve kaymakamlıklardan muafiyet kapsamında olduklarını gösterir belgeyi almaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Çalışma süresi en fazla 90 gün 
Yayınlanan duyuruda ayrıca çalışma izni muafiyeti kapsamında yabancıların bir takvim yılında en fazla 90 gün süreyle mevsimlik tarım işlerinde çalışabileceklerine dikkat çekilerek, bu sürenin yabancıların Türkiye’de yasal kalış süresi (vize/vize muafiyeti süresi, ikamet izni süresi) ile sınırlı olacağına da dikkat çekildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum