1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Yaz sıcağı: 65 kişi yanarak öldü!
Yaz sıcağı: 65 kişi yanarak öldü!

Yaz sıcağı: 65 kişi yanarak öldü!

Yaz ikliminin yaşandığı Avustralya'da, ülkenin güneydoğusu aşırı sıcakların yol açtığı orman yangınlarında 65 kişi yanarak öldü.

A+A-

Günlerdir devam eden yangınlarda ölü sayısı 65'e yükselirken, bu sayının artmasından endişe ediliyor.

Melbourne'deki en büyük hastane olan Alfred Hospital, hastaneye sürekli olarak gelen şiddetli yanık vakalarının üstesinden gelmeye çalışıyor. Yanıklardan dolayı çoğu cesedin tanınmaz halde olduğu belirtilirken, cesetler kimlik tespiti için morglarda bekletiliyor. Morgların dolması üzerine dondurucularla geçici morglar oluşturulduğu da belirtiliyor. Ormanlık alanlarda da yol kenarlarında çok sayıda terkedilmiş araç görülüyor. Araçtakilerin büyük ihtimalle bir daha gelmeyecekleri, bu nedenle ölü sayısının çok daha fazla olacağı kaydediliyor.

Başbakan Kevin Rudd, gittikçe yayılan ve önüne geçilemeyen orman yangınlarından dolayı orduyu göreve çağırdı. Bilhassa Strathewen şehrinin yangından dolayı tanınmaz halde olduğu açıklandı.

Yangınla mücadelede 30 bin itfaiye görevlisi, 36 su bombası uçağıyla mücadele etmesine rağmen aşırı sıcaklar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle yangınların önüne geçilemiyor.

Melbourne şehri de Şubat ayında tarihinin en yüksek sıcaklığını yaşadı. Dün şehirde sıcaklık 46 derecenin üzerine çıktı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız