
Yeni hastane Nisan'da açılıyor
Rizenin Pazar ilçesi Hamidiye mevkiinde inşaatına 2 yıl önce başlanan 150 yataklı Pazar Bölge Hastanesi Nisan ayında hizmet vermeye başlayacak.
NACİ GÜVEN
NİHAT YALINKILIÇ
Pazar Bölge Adliye Binası’nın yanındaki alanda yapılan Pazar Bölge Hastanesi inşaatının tamamlanarak, hizmete açılma anlamında son aşamaya gelindi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 18 milyon 341 bin TL'ye ihale edilen modern 150 yataklı Pazar Bölge Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız; yerinde incelemelerde bulundular. Kaymakam Güney, Pazar Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Özdemir’den yeni hastane hakkında bilgi aldı.
Hastanenin en modern şekilde yapıldığını ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Hastanemizin bazı bölümlerinde daha iyi hizmet verebilmek içinbir takım değişiklikler yapmayı uygun bulduk. Şu an hastanenin iç donanımını tamamlıyoruz. Hastanenin geçici kabulü Nisan ayında yapılacak. Geçici kabul ile beraber de Nisan ayı içinde yeni hastanemizi hizmete açmayı planlıyoruz.” dedi.
Güney, hastanenin hizmete açılmasıyla birlikte sadece Pazar'a değil bölgeye hizmet edeceğini de kaydederek, ''Modern şekilde yapılan yeni hastanede vatandaşlarımıza en iyi hizmet verilecek. Tıptaki yeni gelişmeleri uygulayabileceğimiz bir altyapısı olacak. Konfor ve teknik olarak Pazar’dan ve yakın ilçelerden hastalarımızın ilçe dışına sevk sıkıntıları da sona erecek. Böylece vatandaşlarımız sağlık hizmetine daha kolay ulaşacak.” diye konuştu.
HABERE YORUM KAT